--> Skip to main content

Video Bercivm Dah Pun Tersebar, N0ra Tampil Bersuara Dan Mengaku Memang Itu Anaknya

Masih berduka dengan kem4tian ibu mentua pada Rabu, penyanyi N0ra Ariffin sekali lagi berdepan dengan dugaan.

Ia susulan tersebar sebuah video remaja perempuan bersama kekasih sedang bercivm yang dikaitkan dengan anak perempuannya.

Tidak mahu berselindung apabila namanya dikaitkan, penyanyi N0ra atau nama sebenarnya Wan N0rafizah Ariffin, 47, mengakui remaja perempuan tersebut adalah anaknya

Kesal dengan tindakan tersebut, N0ra berharap anak perempuannya itu belajar daripada kesiIapan dan berusaha untuk menjadi orang yang lebi

" Allahuakbar. Dengan penuh rasa terkilan. Saya mengaku, video itu adalah dia,"

Itu kata-kata penyanyi N0ra Ariffin yang mengakui gadis yang bercivm dengan seorang remaja lelaki dalam video yang tular adalah anak perempuannya, Putri Nor Dahlia.

Mengakui terkilan dengan insiden yang berlaku, N0ra berkata, dia sudah melakukan apa yang terbaik untuk mendidik puterinya menjadi insan berguna.

" Sebagai seorang ibu, saya sudah cuba sedaya-upaya untuk mengajar, membimbing dan mendidik serta memberikan apa yang terbaik dan termampu dalam kapasiti yang terbatas.

" Namun, sebagai seorang manusia kita tidak boleh lari daripada membuat kesiIapan.

" Dia masih muda dan ada banyak ruang untuk diperbaiki dan belajar daripada kehidupan. Sebagai ibu saya juga banyak kelemahan," katanya.

Menurutnya, dia berharap anak perempuannya itu belajar daripada kesiIapan itu dan menjadi individu lebih baik pada masa akan datang.

" Saya berdoa semoga dia belajar daripada kesiIapannya dan menjadi individu lebih baik.

" Kepada semua, berikan kami ruang dan ketenangan pada masa ini. Sama-sama doakan yang terbaik untuk dia dan diri masing-masing," katanya.

Semalam, tular klip video mirip anak gadis N0ra yang kelihatan bercvmbu dengan seorang remaja lelaki yang tular di media sosial.

Ini pula penjelasan anak N0ra

Sementara itu, Putri menerusi akaun Twitter miliknya menjelaskan situasi sebenar dan mengakui dirinya dipaksa.

" Saya dipaksa. Dalam video itu pun boleh nampak saya ke belakang dan cuba mengelak. Selepas ia berlaku saya duduk diam kerana saya malu dan tak tahu nak buat apa.

" Nak tolak macam mana lagi saya terkejut. Kalau korang dalam situasi sama dengan kekasih korang yang korang dah nasihat banyak kali jangan buat macam itu.

" Tapi dia dah tarik muka ke muIvt, nak buat apa, nak tvmbuk pun masa saat itu tak terfikir," tulisnya.