--> Skip to main content

Pencegah Maksiat Datang Ketuk Bilik Selepas Ada Aduan Suara Perempuan, Tak Sangka Ini Yang Mereka Jumpa

Selain perlu mematuhi SOP, sukar bagi kita mencari masa yang sesuai untuk pergi bercuti, terutamanya bagi mereka yang ingin meredakan tekanan agar dapat terus menempuhi tahun 2020 yang penuh cabaran ini.

Dalam musim C0vid 19, semua orang dapat merasakan sekatan ke atas apa sahaja yang kita ingin lakukan, baik ketika keluar untuk bekerja di lapangan, membeli belah, atau bersukan.

Percutian juga adalah penting dalam kehidupan pelajar bukan sahaja kerana ia memberikan mereka peluang untuk rehatkan minda tetapi ia juga memberikan mereka peluang untuk mengulang kaji pelajaran atau menyiapkan kerja kursus yang diberikan bersama ahli kumpulan.

Melalui perkongsian seorang pengguna Twitter, sekumpulan pelajar lelaki telah pergi bercuti bersama-sama ke Pulau Perhentian dan mendiami bilik hotel yang sama.

Semua maklum bahawa pencegah maksiat ditugaskan sebagai sayap yang memastikan tugas-tugas mencegah kemungkaran dan penguatkuasaan undang-undang dilaksanakan dengan berhemah, berhikmah, cekap, berani dan telus.

"hahahahaha trip bercuti ke perhentian jadi lagi happening bila pencegah maksiat dtg, ketuk bilik ingt ad pompuan dlm bilik. gara2 suara member mcm pompuan ad aduan diterima, sesak nyawa aku gelak".

Apa yang menariknya bilik mereka kemudian diketuk oleh beberapa pegawai pencegah maksiat gara-gara ada yang mengadu terdengar suara perempuan dari dalam bilik pelajar-pelajar itu.

Namun ternyata tiada perempuan di dalam bilik pelajar-pelajar itu, sebaliknya hanya rakan mereka yang bersuara tinggi menyerupai perempuan.

Ketika pegawai pencegah maksiat itu menyoal mereka, pelajar-pelajar itu berdekah dengan situasi tersebut kerana tidak menyangka ada yang akan tersilap dengar suara rakan mereka seperti suara wanita.

Sumber : HCL