--> Skip to main content

Kutuk Wanita, Restoran 35. Jenama Produk Tampil Jelaskan Siapa Sebenarnya Eira Aziera

Bagai sudah jat-uh ditimpa tangga, selepas namanya ter-uk dike-cam gara-gara perbuatan 'influencer' itu dikatakan mengh-erdik seorang penonton di live miliknya dan pemilik restoran 35, akhirnya jenama produk itu sendiri tampil untuk menjelaskan siapakah sebenarnya Eira Azira dalam organisasi produk kurus itu.

Tidak tekejut jika ramai yang beranggapan bahawa Eira merupakan pengasas kepada produk tersebut, namun menerusi status Whatsapp rasmi produk tersebut, ia menunjukkan sebaliknya. Produk tersebut menyatakan bahawa wanita tersebut hanyalah duta kepada produk tersebut.

Lebih malang lagi, nama Eira Azira dibatalkan kontraknya sebagai duta produk tersebut. Syarikat berkenaan memilih untuk bertindak sedemikian bagi mengelak m4salah pada masa akan datang. Lah…duta je ke..

Sumber: Facebook

Benar kata orang, 'terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata bvruk p4dahnya' walaupun Eira telah memohon maaf secara terbuka, namun jelas tindakan itu tidak dapat memuaskan hati dan menyejukkan hati netizen yang sedang 'p4nas'.

Pun begitu, rata-rata netizen berpuas hati dengan tindakan syarikat produk kurus tersebut dengan mengg-ugurkan Eira Azira sebagai duta mereka. Netizen turut berharap pemilihan duta selepas ini lebih berkaliber dan bukan sekadar 'tangkap muat'.

Sumber: Facebook

Siapa yang mengikuti Eira Aziera pasti sudah tahu beliau seorang usahawan yang berjaya dan munkin telah pun menjadi jutawan.

Tapi siapakah sebenarnya Eira Aziera?

Pada 20 Mac lalu, MAUKERJA MALAYSIA telah menemuramah beliau tentang apa yang terjadi sebelum Eira Aziera menjadi berjaya sekarang

Beliau hanya berkelulusan SPM sahaja dan dari awal memang minat beliau adalah kepada berniaga dan bukan makan gaji.

Lebih dari 100 jenis perniagaan dia telah cuba dan rata rata gagal.

Menurut Eira Aziera, selepas FACEBOOK memperkenalkan fungsi LIVE dia telah mengambil peluang untuk mempromosikan produk beliau.

Dengan jumlah follower melebihi 500 ribu, Eira Aziera bukanlah calang calang orangnya."Lebih 100 Perniaggaan Dia Telah Cuba"

Bisnes Facebook Live, 'Lubuk Rezeki' Luar Biasa

Siapa sangka 'Facebook Live' boleh dijadikan sumber pendapatan dan mampu mengubah kehidupan Eira Aziera Sekarang, anak jati Kedah ini semakin dikenali di media sosial kerana dirinya yang petah bercakap sambil berniaga secara LIVE.

Posted by Maukerja Malaysia on Thursday, March 19, 2020

Asalnya dulu orang svsah..

Menurut seorang pengguna facebook Eryzal Edry, Eira ni asalnya dulu orang susah..peniaga pasar malam je.. patut tiada istilah dia nak pandang sinis walaupun pakcik tu pakai kain pelekat..

" Tapi tu lah setelah apa yang dia ada sekarang ni.. Kesenangan, kemewahan, bangga dengan followers/ pengikut yang dia ada.. dia rasa selama ni apa yang dia buat tiada halangan.. tiada orang mnghalang..

" Bak kata dia dah pergi satu malaysia (je pun) itu yang buat dia rasa "Tercabar" bila jadi macam tu. Dari situ timbul la keegoan dan lahir lah kes0mbongan dan keangkuhan diri.

" Padahal benda mudah je, kita masuk kedai orang, orang larang tak bagi live, minta maaf dan tutup live. tak nak tutup live pun tak apa.

" Tapi tak payah la menyambung sampai almost dalam 30 mnit tu kau maki, hiina makcik tu dan menghasut orang ramai dalam live tu.

" Dari reaksi balas kau tu pun, kau sendri yang meng'viral'kan betapa teruknya diri kau, as a influencer, alangkah lebih bagus kau memberikan reaksi balas yang positif dari kejadian tu. Mesti ramai yang akan respect.

" Dan tak perlu lah kau guna sentimen melayu untuk pertikaikan macam kau cakap, macam ni ke orang melayu.. sedangkan apa yang keluar dari mulut kau tu.. tak tau la kalau kau bukan orang melayu"

Semoga perkara ini menjadi iktibar dan tauladan buat semua ye…