--> Skip to main content

“Kami m0hon semoga dikurniakan zuriat..” Subhanallah, doa kami dimakbulkan- Fattah Amin

Hasrat pelakon Fattah Amin dan isterinya Fazura bagi memiliki cahaya mata sulung dimakbulkan, tidak lama selepas memohon doa di Tanah Suci Makkah sewaktu mengerjakan ibadah umrah pada Disember lalu.

Perkara tersebut dikongsi di laman Instagram sempena ulang tahun kelahirannya yang ke-30 semalam dengan memuat naik video ketika menjadi tetamu Allah.

View this post on Instagram

Alhamdulillah kami di beri kesempatan untuk menjejaki bumi Allah Mekah sebelum pandemik covid melanda dunia. Antara doa yang kami mohon ialah semoga dikurniakan zuriat. Subhanallah… Allah Maha Besar. Sekembalinya dari tanah suci, Isteri saya hamil dan zuriat kami dikurniakan tepat pada masanya. Tinggal beberapa minggu lagi sebelum hadirnya #KirimanAgung dari Allah SWT buat kami… InshaAllah. Di kesempatan sempena hari lahir ini, saya bermohon doa dari kalian semua semoga semuanya di permudahkan Ilahi. 🤲✨✨✨ @missfazura Swipe left untuk sambungan video ⬅️

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on Sep 13, 2020 at 6:43am PDT

Fattah atau nama penuhnya Abdul Fattah Mohd Amin berkata, dia bersyukur apabila diberi peluang untuk menjejakkan kaki ke sana sebelum berlaku penularan pandemik C0vid-19.

"Antara doa yang kami mohon ialah semoga dikurniakan zuriat. Subhanallah… Allah Maha Besar. Sekembalinya dari Tanah Suci, isteri saya h4mil dan zuriat kami dikurniakan tepat pada masanya," tulisnya.

Tambah pelakon drama Hero Seorang Cinderella itu, kini tinggal beberapa minggu sahaja lagi isterinya akan bersalin dan memohon doa orang ramai agar dipermudahkan urusan.

"Tinggal beberapa minggu lagi sebelum hadirnya #KirimanAgung dari Allah SWT buat kami… InshaAllah. Di kesempatan sempena hari lahir ini, saya bermohon doa dari kalian semoga semuanya dipermudahkan Ilahi," katanya.

Happy Birthday Hubsbaby – Fazura View this post on Instagram

Happy Birthday in advance to my Hubsbaby @fattahaminz . Susah jugak nak plan, nasib baik ada fellow mastermind Faz.. @imantang75 untuk tolong arrange semua dengan @dee.aziz , @zieazmy , @chot and @balloon_bar . Birthday boy kita ni pemalu orangnya.. tapi nampak dia senyum ke telinga tu and mengaku dia sangat tak suspect apa-apa memang buat hati Faz semakin berbunga-bunga! Sampai sekarang ni dia masih senyum-senyum lagi. So kira berjaya lah ya? Yayy.. Alhamdulillah! Love you so much Sayang! I'm so happy that you're happy. 💙✨

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on Sep 13, 2020 at 4:06am PDT

View this post on Instagram

It's your birthday my love. This year's video is probably the longest simply because, you've been nothing but absolutely wonderful to me in every way and that this time would be the last time to celebrate your birthday before we welcome our little one.. InsyaAllah. Just thinking about you bring tears to my eyes.. I can't thank you enough for being my amazing husband, my baby daddy, my life partner and most importantly — my bestest friend. Throughout this new journey together, you've not only been so greatly patient and understanding with my ridiculous demands, mood swings and sleepless nights. You even took the blame when it was clearly mine, held me close when I cry for petty stuff, giving me countless of massages in the middle of the night, helped me put on my compression socks when I couldn't go pass my knees, telling me I look beautiful even when I walk funny. In short, me and our baby are just beyond blessed to have you in our lives. You never cease to amaze me with your love, your beautiful heart and humility that reminds me everyday exactly why I married you. Happy happy birthday sayang. I love you then, I love you today and I love you always. May we continue being partners in love, partners in life, partners in Taqwa in this dunya and in the hereafter. To Jannah together.. InsyaAllah. Amin. We love you daddy. ❤️✨

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on Sep 13, 2020 at 9:13am PDT

Terdahulu, dia yang juga penyanyi tampil melancarkan lagu berkonsepkan ketuhanan berjudul Kiriman Agung sebagai hadiah untuk zuriat sulung yang bakal lahir tidak lama lagi.

Sumber : Fattah Amin , Fazura , OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.