--> Skip to main content

Ingat Dah Habis Dah, Giliran Abang DD Pula Buat Parodi Restoran 35. Cuma Kali Ini Berbeza

Dari minggu lepas sehingga ke hari ini, kisah influencer masih lagi hangat diperkatakan di media sosial.

Cerita mengenai seorang influencer tidak dapat buat live review di restoran 35 jadi bualan ramai sehingga ada artis yang mempersoalkan kenapa mesti buat review di restoran kedai makan.

Menerusi ruangan FB DD Chronicles, beliau ada membuat posting parodi tentang situasi yang berlaku di restoran 35 sambil mengayakan watak seorang makcik.

Bagi mereka yang aktif dalam media sosial terutama dalam YouTube, channel Dd Chronicle ini tidak perlu lagi diperkenalkan kerana rata-rata pengguna sudah mengenali siapa beliau. 

Didi Sulaiman, 40, atau lebih dikenali dengan Dd Chronicle ini sebenarnya sudah lama berkecimpung dalam dunia Youtuber, tetapi bermula 2015, beliau lakukan secara serius.

Parodi Paling Panjang Pernah Aku Buat

Komen Dari Orang Ramai Biasalah Kalau Sound

Apa yang menarik mengenai video parodi beliau yang diangggap lain dari lain adalah, video yang dihasilkan itu seakan-akan memperlihatkan beliau berinteraksi bersama orang di dalam video tersebut. 

Namun begitu, beliau lakukan semua itu hanya editing dan beliau lakukan bersendirian serta bilik di rumahnya dijadikan sebagai tempat rakaman dan suntingan video.

Sumber : FBDDChronicle/OM