--> Skip to main content

Eira Aziera Tampil Mohon Maaf Pukul 4 Pagi. Dia Beritahu Kenapa Sekarang Baru Dia Nak Minta Maaf

Selepas teruuk di keecam oleh pelbagai pihak, akhirnya Eira mula menyedari kesiIapan dan mengeluarkan kenyataan ini.

Assalamualaikum.

"Pertama sekali, Perm0honan Maaf Secara Terbuka dari Eira ini dibuat berikutan terdapat Dua (2) 1nsiden yang tular ketika Eira membuat "Live" di Facebook Eira Azira di mana 1nsiden pertama yang tular adalah berkenaan Restoran 35 di Melaka dan 1nsiden kedua melibatkan kata-kata berunsur kes4t iaitu (Body Sh4ming) terhadap individu/Pemilik Akaun Facebook yang bernama Suharnizan Md Sidek.

Jujur Eira katakan, S4LAH TETAP S4LAH. Sebagai individu yang jauh lebih muda Eira seikhlas hati memohon maaf sebab pada ketika itu Eira gag4l mengawal emosi dan am4rah sehingga tutur dan kata Eira telah menyinggvng hati banyak pihak. 1nsiden-1nsiden tersebut telah menyebabkan ramai Follower Eira yang Eira sayang telah berkeciI hati dan sekaligus timbul pelbagai saIah faham dan pr4sangka bvruk.

Beri Kesan Kepada Ahli Keluarga, Suami.

1nsiden yang tular ini juga telah memberikan kesan yang amat dalam pada seluruh ahli keluarga Eira, Sahabat², terutamanya Suami Eira dan Anak Eira Qalesya serta Agent² Klubna Laleh dan Miruku di seluruh Malaysia.

Eira secara peribadi sangat kesaI dan berilah peluang pada Eira untuk Eira cuba memperbaiki diri Eira, tutur dan kata Eira pada hari-hari yang mendatang. In Shaa Allah

Permohonan maaf ini dibuat seikhlas hati Eira dan kepada kalian semua yang telah memberikan komen-komen Neg4tif terhadap Eira sejujurnya Eira telah berlapang dada dan maafkan semua. Kerana anda semua berhak untuk berasa kecew4 dengan Eira. Keputusan Eira untuk tampil membuat permohonan maaf terhadap kedua-dua pihak ini dan juga memberi kemaafan untuk anda semua membuatkan Eira lebih tenang mengh4dapi ujian ini. In Shaa Allah

Eira berharap agar PEMILIK RESTORAN 35 di Melaka dan Pemilik Akaun Facebook SUHARNIZAN MD SIDEK serta seluruh ahli keluarga yang terkesan dengan perbuatan Eira dapat memaafkan kesaIahan Eira yang dibuat samada secara sengaja mahupun tidak sengaja melalui posting "Live" di Facebook yang terlibat.

Akhir kata dari Eira,

"…Maaf adalah tanda keikhlasan selepas melakukan kesiIapan. Kerana manusia tidak pernah Iari dari melakukan kesaIahan. Manusia tidak sempurna begitu juga saya Eira Azira.."

Wasalam. 15 September 2020

Video:

Menerusi satu video yang tular yang menggunakan kata kata yang agak keterlaluan dari seorang influencer terhadap seorang follower, seorang peguam tampil memberikan kenyataan di ruangan facebook beliau.

Tidak cukup dengan kata-kata kvrang enak didengar, influencer itu juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut.

Menerusi hantaran dari peguam ini, puan ini memberitahu akan mengambil tindakan ke atas influencer tersebut.

"Apabila menonton video kata-kata mki hamun oleh seorang social media influencer terhadap seorang wanita, saya yang jadi naik angin.

" Setiap pat4h perkataan penuh dengan kata-kata mkian, h1naan, c3rcaan.

"Disamakan dengan seekor b4bi, ditunjukkan gambar yang div1ralkan beserta keluarga wanita itu. Dihna wanita itu sehna-h1nanya. Saya cuba mesej peribadi mngsa untuk sama-sama ambil tindakan. Bagus untuk pengajaran.

" Bagaimanalah orang begini masih lagi diangkat? Kalau beginilah ik0n di sosi4l media, bagaimana pula pengaruh yang dibawanya itu?

" Sewaktu naik tadi ke pejabat tadi, saya lalu di sebelah dua orang yang sedang bersembang. Seorang lelaki Melayu dan seorang lelaki Cina.

" Sapaan lelaki Melayu, "Wah!U sudah betul-betul gemvk sekarang. Apa pasal makin gemvk sekarang? You mesti banyak sangat makan b4bi. Itu pasal gemvk. Banyak makan bab1 ke?".

" Mungkin mereka hanya bergurau atau itu cara-cara sembang mereka tetapi masih saya rasakan cara sembang begitu tidak kena.

" Kalau terkena dengan sejenis manusia yang kaki sent4p bagaimana? Boleh jadi punca bergadvh.

"Bayangkan kalau cakap-cakap begini menjadi ikutan majoriti masyarakat kita. Tidak berIapik, main pakai sembvr, t1dak manis.

" Dek kerana ramai ikon-ikon sosi4l media yang diangkat sehingga boleh menyebabkan normalisasi budaya memki hamvn dan mencrut begini. Mereka rasa mki hamvn itu hebat dan berani.

" Saya teringat video seorang wanita yang dikenali di sosi4l media, yang mem4ki hamvn pengawal keselamatan kerana tidak dapat pelitup muka percuma. Sudah puas meng4muk dan menyump4h ser4nah, akhirnya dia dapat pelitup muka.

" Adik wanita ini memuat naik di sosi4l media, rasa bangga ada kakak seperti ini. Betapa perbuatan wanita itu menyebabkan mereka memperoleh pelitup muka di akhirnya.

" Mesej yang saya lihat disini, mereka sampaikan hendak dapat sesuatu perlu mki hamvn dan buat bising. Entah apa-apa. Fahaman yang saIah pada generasi muda.

" Saya berharap sangat jenis begini tidak dipopularkan. Berhenti mempopularkan mereka ini.

Sumber: Nor Zabetha, trending sangat