--> Skip to main content

Digelar Artis Paling Disayangi Di Korea, Perangai Sebenar Kwang-soo Kini Kantoi

Sharing is caring!

Memulakan kerjaya sebagai model pada 2007 serta pelakon sekitar 2008, siapa menyangka selebriti bernama Lee Kwang-soo meraih perhatian yang sungguh luar biasa. Lebih-lebih lagi selepas artis ini menyertai 'Running Man' pada 2010, ia seolah-olah menjadi 'lubuk emas' buatnya. Karakter penuh humour di dalam show berkenaan telah meletakkan popularitinya di puncak jaya.

BACA : Sebalik Mulut Lancang, Ramai Tak Sedar Watak Fizi Sebenarnya Selalu Terguris

Sepanjang lebih sedekad ini, dia berjaya mengungguli pelbagai anugerah tidak kira melalui dunia lakonan mahupun variety show sendiri. Bahkan menerusi laporan Koreaboo, Prince of Asia ini telah disifatkan sebagai salah seorang selebriti paling disayangi (Most Beloved Celebrities In Korea).

Digelar Artis Paling Disayangi Di Korea, Perangai Sebenar Kwang-soo Kini Kantoi Kredit Foto : KINGKONG ENTERTAINMENT

Bukan sahaja mendapat pujian di kalangan peminat, malahan rakan-rakan artis sendiri turut mengakui keluhuran hati Lee Kwang-soo sepanjang berkecimpung dalam dunia hiburan. Meskipun dia sering menunjukkan personaliti 'nakal' sehingga digelar pengkhianat dalam 'Running Man', ternyata apa yang bakal didedahkan ini sangat mengejutkan.

Masa tayangan sebuah filem berlangsung, dia dilihat tak segan untuk mengutip sampah bersepah. Setiap kali hari jadi dia tiba pula, Kwang-soo akan berikan semula hadiah yang diterima kepada kanak-kanak kurang bernasib baik. Sebenarnya personaliti baik hati dia selalu saja kelihatan di kaca televisyen. Dia jenis ambil berat & sangat prihatin dengan orang sekeliling. Pada 2009 pun, dia pernah bantu sepasang warga emas yang dalam kesusahan.

Digelar Artis Paling Disayangi Di Korea, Perangai Sebenar Kwang-soo Kini Kantoi

Menurut seorang pelakon veteran bernama Sung Dong-il yang pernah bekerjasama dengan Kwang-soo menerusi sebuah filem, dia berpendapat bahawa karakter artis berusia 34 tahun itu adalah sangat berbeza di dunia sebenar.

In real life, Kwang-soo seorang yang tak banyak bercakap dan hanya mengatakan 'terima kasih' selepas melepak bersama. Bila hari cuti tak bekerja, dia akan keluar bergaul & berjumpa dengan artis senior. 

Digelar Artis Paling Disayangi Di Korea, Perangai Sebenar Kwang-soo Kini Kantoi

Sebenarnya dalam 'Running Man' sendiri, dia begitu concern dengan keadaan orang lain terutamanya para tetamu undangan serta Song Ji-hyo walaupun mereka berdua selalu bergurau kasar. Jika anda tidak percaya, video ini mungkin akan membuka mata kita semua.

Sumber : Portal Koreaboo & Soompi, YouTube Korea Top News, Running Man Special

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!