--> Skip to main content

Dengar Suara Perempuan Dalam Bilik, Pencegah Maksiat Serbu Bilik Dan Siapa Dalam Bilik Memang Buat Pegawai Agama Terkedu

Ramai pergi bercuti sekarang terutama di pulau pulau peranginan .. tapi hati hati ye ..

Dalam musim Cov, semua orang dapat merasakan sekatan ke atas apa sahaja yang kita ingin lakukan, baik ketika keluar untuk bekerja di lapangan, membeli belah, atau bersukan.

Selain perlu mematuhi SOP, sukar bagi kita mencari masa yang sesuai untuk pergi bercuti, terutamanya bagi mereka yang ingin meredakan tekanan agar dapat terus menempuhi tahun 2020 yang penuh cabaran ini.

Percutian juga adalah penting dalam kehidupan pelajar bukan sahaja kerana ia memberikan mereka peluang untuk rehatkan minda tetapi ia juga memberikan mereka peluang untuk mengulang kaji pelajaran atau menyiapkan kerja kursus yang diberikan bersama ahli kumpulan.

Namun percutian sekumpulan pelajar ini bertukar menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan apabila ada yang mengadu tentang mereka.

Melalui perkongsian seorang pengguna Twitter, sekumpulan pelajar lelaki telah pergi bercuti bersama-sama ke Pulau Perhentian dan mendiami bilik hotel yang sama.

Apa yang menariknya bilik mereka kemudian diketuk oleh beberapa pegawai pencegah maksiat gara-gara ada yang mengadu terdengar suara perempuan dari dalam bilik pelajar-pelajar itu.

Namun ternyata tiada perempuan di dalam bilik pelajar-pelajar itu, sebaliknya hanya rakan mereka yang bersuara tinggi menyerupai perempuan.

Ketika pegawai pencegah maksiat itu menyoal mereka, pelajar-pelajar itu berdekah dengan situasi tersebut kerana tidak menyangka ada yang akan tersilap dengar suara rakan mereka seperti suara wanita.

Video

View this post on Instagram

Jalan pun lenggok semacam, mana la pencegah maksiat tak confuse

A post shared by memes_puaka™ (@memes_puaka) on Sep 12, 2020 at 4:19am PDT

Sumber : HCL / Memes_Puaka IG

Jangan ingat dekat Pulau percutian macam Perhentian dan Redang tiada pegawai tangkap basah ye .. hehe! Peringatan pada yang sangka di pulau boleh 'bebas' …