--> Skip to main content

Dasar anak derh4ka! Pen4gih dad4h pvkul ayah dan ibu guna k4yu

Seorang penagih dad4h tergamak memukul ibu, ayah dan adik perempuannya menggunakan k4yu hanya kerana ditegur membuat bising dalam kejad1an di rumah mereka di Kampung Ara Kuda, Tasek Gelugor di sini hari ini.

Tengah khayal dad4h

Ketua Polis Daerah Seber4ng Perai Utara (SPU) ACP Noorzainy Mohd Noor berkata dalam kejad1an pvkul 2.30 pagi itu, bapa berusia 70 tahun menegur anak lelakinya berumur 37 tahun kerana membuat b1sing di dalam rumah sehingga mengganggu orang lain yang sedang tidur.

"Svspek disyaki di bawah pengarvh dad4h ber4ng dan mengamvk sebelum mengambil seb4tang k4yu lalu berlaku pert3ngkaran antara ayah dengan anak lelakinya…"

"Svspek kemudian bertindak memvkul kep4la m4ngsa dengan menggunakan k4yu yang dipegang, ibu dan adik perempuan svspek cuba meleraikan pergaduhan itu turut dipvkul …"

Ibu dan ayah ced3ra

Noorzainy berkata lelaki itu melarikan diri sebaik mengetahui adiknya menghubungi polis manakala tiga m4ngsa yang mengalami keced3raan dihantar ke Hospital Kep4la Batas.

"Akibat daripada kejad1an itu, ayah svspek mengalami keced3raan lvka pada bahagian sebelah kiri kep4la, ibu (68 tahun) lvka pada bahagian atas kep4la manakala adik perempuannya (23 tahun) lebam pada bahagian belakang badan, bahu dan tangan. Kesemua m4ngsa mendapatkan raw4tan di HKB sebelum dibenarkan pulang…"

Anak pukul ibu bapa dengan kayu hanya kerana ditegur buat bising · My KMU NeT

Menurutnya, usaha mengesan svspek yang mempunyai rek0d jen4yah lampau berkaitan dad4h itu giat dijalankan dan polis percaya dia masih berada di sekitar daerah SPU.

Kes disi4sat menurut Seksyen 324 Kanun Kes4ksaan iaitu menced3rakan menggunakan k4yu yang jika s4bit kes4lahan boleh dipenj4ra sehingga tiga tahun atau dengan d3nda, atau dengan seb4tan atau mana-mana dua daripadanya, katanya.

Sumber : Bernama, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.