--> Skip to main content

1nspektor H1NA dan GERT4K p0lis semasa SERBU4N pusat hiburan DITAH4N

Seorang pegawai kanan p0lis ditah4n dalam satu serbuan Op N0da yang dilaksanakan oleh pasukan Ibu Pejabat P0lis Daerah Petaling Jaya di sebuah pusat hiburan yang melangg4r Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di Kelana Jaya awal pagi ini.

Ketua p0lis daerah berkenaan, Asisten K0misioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, dalam kejadian serbu4n sekitar 2.05 pagi itu, dua anggota p0lis rondaan MPV bahagian Penceg4han Jenay4h dan Keselamatan Komuniti telah menerima maklumat sebuah pusat hiburan masih beroperasi tengah malam di kawasan Kelana Jaya.

"Semasa pemeriksaan premis berkenaan masih beroperasi dan terdapat ramai pelanggan di dalam pusat hiburan itu. "Ketika pemeriksaan seorang lelaki dipercayai pelanggan kelab berkenaan telah datang memperkenalkan diri sebagai pegawai kanan yang bertugas di Kontinjen Selangor dan berpangkat 1nspektor.

"Dalam kejadian itu pegawai kanan berkenaan telah membuat prov0kasi dengan cara mengh1na dan cuba mengu.gut angg0ta p0lis MPV yang sedang menjalankan tugas mereka. "Pegawai p0lis kanan berkenaan kemudian telah ditah4n," katanya dalam kenyataan malam tadi.

Baca berita penuh dipautan Inspektor p0lis h1na, u.gut anggota ketika serbu4n pusat hiburan ditah4n

Kredit; malaysiagazette.com