--> Skip to main content

GARA-GARA PKP, AMENG SPRING TURUN BERAT BADAN LEBIH 18KG

"Selagi kita mahu berusaha... InshaAllah ada jalan yang Allah lorongkan. Yakin dengan diri sendiri.

"Sape sangka kan.. kita sendiri pun tak terjangka. Macam tak cayo je.. since awal PKP 18 Mac till now En Hubby nekad.. control sendiri polar makanan dia," begitulah kongsi isteri Ameng Spring mengenai suaminya yang turun berat badan lebih 18Kg ketika PKP.

Tambahnya, Ameng bukan sekadar menjaga pemakanan, malah turut gigih bersenam di rumah dan terkini di Gym.

"The 1st 3 months takx leh ke gym sebab PKP.. tapi bila govt umum Gym dah boleh buka.. hingga sekarang En Hubby tak pernah miss workout. Kita je surrender .. tapi slowly jugek control makan walaipun sesekali bedal," begitulah kongsi isteri Ameng Spring mengenai suaminya yang turun berat badan lebih 18Kg ketika PKP.

"Hubby selalu pesan... Apa pun dalam kehidupan ni... tak perlu nak stress. Jangan ambil peduli. Bersyukurlah seadanya," tulisnya lagi.

Tahniah diucapkan!

         ________________________

:: FACEBOOK :: FB GROUPS :: INSTAGRAM :: TWITTER :: :: YOUTUBE :: SANTAI :: SEJARAH MYARTIS :: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...