Skip to main content

Abadikan momen indah dengan Fungsi Dual-View pada Siri HUAWEI nova 7

TELEFON pintar 5G paling berpatutan di Malaysia, HUAWEI nova 7 SE dan FreeBuds 3i yang baru dilancarkan pada 19 Jun lalu diterima baik oleh pengguna di seluruh negara.

Dengan pembelian produk ni, pengguna berpeluang membawa pulang tiga kali ganda ganjaran seperti hadiah percuma bernilai sehingga RM1,256!*, hadiah percuma dari Karnival HUAWEI AppGallery dan peluang memenangi salah satu daripada tiga Proton X70 sebagai hadiah utama.

Dengan harga hanya RM1,499, telefon pintar ini hadir dalam tiga pilihan warna menarik iaitu Space Silver, Crush Green dan Midsummer Purple selain boleh dikatakan peranti 5G paling berpatutan dan bergaya di Malaysia.

Dipadankan pula dengan FreeBuds 3i berharga RM399! Ia nyata gabungan terbaik.

Selain memiliki pelbagai ciri menarik, Fungsi Dual-View pada peranti ini dicipta untuk mewujudkan trend baru dalam dunia vlog.

Fungsi Dual-View membolehkan pengguna merakam video dari kamera depan dan belakang secara serentak untuk menampilkan perspektif berbeza dalam satu rakaman.

Dengan ciri ini, pengguna dapat merakam video swafoto sambil mengambil gambar pemandangan secara serentak sekali gus membolehkan mereka mengekspresikan kreativiti di dalam video.

Berikut lima senario Fungsi Dual-View Siri HUAWEI nova 7 yang sangat berguna!

1. Momen istimewa bersama yang tersayang

PASANGAN meraih kebahagiaan mereka dengan Fungsi Dual-View, Siri HUAWEI nova 7 dengan detik penting anda. PASANGAN meraih kebahagiaan mereka dengan Fungsi Dual-View, Siri HUAWEI nova 7 dengan detik penting anda.

Saat istimewa sememangnya perlu dihargai selamanya! Walaupun merakam video adalah cara yang biasa dilakukan untuk mengabadikan kenangan, anda juga pastinya ingin merakam ekspresi sendiri ketika itu.

Justeru, kini dengan Fungsi Dual-View, ia buka sesuatu yang mustahil.

Fungsi Dual-View memanfaatkan sepenuhnya kamera depan dan belakang untuk merakam momen di kedua-dua belah pihak.

Ini membantu pasangan untuk merakam setiap ekspresi dan kemudian, mengenang kembali memori bersama dengan video yang diambil dengan Siri HUAWEI nova 7 yang baru.

2. Rakam kejutan hari lahir anda untuk rakan

RAKAN juga akan mengejutkan ulang tahun mereka menggunakan Fungsi Dual-View. RAKAN juga akan mengejutkan ulang tahun mereka menggunakan Fungsi Dual-View.

Dalam pelbagai situasi, sukar untuk merakam kejutan ulang tahun dengan hanya satu telefon pintar dan memastikan semuanya dirakam pada kamera.

Kini anda tidak perlu risau lagi mengenainya kerana HUAWEI membantu anda.

Tidak perlu lagi menukar kamera dari depan ke belakang atau sebaliknya saat merakam video.

Anda juga kini dapat merakam setiap saat kejutan dari ekspresi individu yang diraikan hingga orang di belakang tabir.

3. Kamera untuk merakam makanan - bagaimana dengan anda?

PENGGEMAR makanan boleh merakam gambar makanan dan reaksi mereka secara serentak dengan menggunakan Siri HUAWEI nova 7 yang baharu. PENGGEMAR makanan boleh merakam gambar makanan dan reaksi mereka secara serentak dengan menggunakan Siri HUAWEI nova 7 yang baharu.

Menggambarkan keenakan makanan yang dimakan kepada keluarga mahupun rakan nyata sesuatu yang sukar.

Walau, apapun yang anda katakan, ia pastinya tidak akan sama dengan keenakan sebenar.

Oleh itu, dengan Fungsi Dual-View, anda dapat menunjukkan betapa enaknya makanan itu selain dapat memperlihatkannya di dalam bingkai yang sama untuk diperlihatkan kepada penonton anda.

Cuba bayangkan, kamera belakang merakam makanan yang enak sementara kamera depan menangkap saat makanan dimasukkan ke dalam mulut anda kemudian merekod setiap gigitan.

Ia pastinya menggamit penonton anda untuk merasai sendiri keenakan makanan lazat itu selain satu perkongsian yang cukup membahagiakan.

4. Rakam setiap langkah dengan si kecil

LIHAT apa yang dilihat oleh si kecil ketika anda merakam detik secara serentak dengan Fungsi Dual-View Siri HUAWEI nova 7. LIHAT apa yang dilihat oleh si kecil ketika anda merakam detik secara serentak dengan Fungsi Dual-View Siri HUAWEI nova 7.

Lima tahun akan datang, ketika menelusuri galeri media, anda pastinya akan terkenangkan momen indah si kecil.

Ketika itu juga, anda pastinya akan tertanya-tanya betapa hebatnya jika si kecil dapat melihat ekspresi sebenar anda lagi.

Dengan ciri Fungsi Dual-View yang terdapat dalam Siri HUAWEI nova 7 baru ini dapat membantu anda merakam ekspresi bayi dan anda pada masa yang sama.

Secara tidak langsung, semua orang dapat menghidupkan kembali momen bersama!

5. Jadikan video pengembaraan solo anda lebih kreatif

YBB merakam vlog menggunakan Fungsi Dual-View. YBB merakam vlog menggunakan Fungsi Dual-View.

Kepada semua jurugambar dan vlogger pengembaraan, ciri hebat ini adalah untuk anda.

Sekarang, anda pastinya merasai kesukaran untuk menangkap pemandangan indah di hadapan mata dan diri anda dalam bingkai yang sama tanpa tripod.

Walaupun vlogging mengubah cara berinteraksi dengan mengubah cara berinteraksi dengan audien mereka, ia tetap mempunyai batasannya.

Penyelesaian untuk ini? Fungsi Dual-View dapat menyelesaikan masalah ini dan mewujudkan peluang untuk kandungan yang lebih kreatif.

Perspektif depan dan belakang yang unik dalam bingkai yang sama akan memberi anda yang terbaik kepada kedua-dua belah pihak.

Tonton coretan Fungsi Dual-View ini:

HUAWEI AppGallery

Dengan semua ciri luar biasa yang memberikan anda pengalaman segar, menghiburkan dan bermanfaat, kini anda juga boleh mendapatkan sebahagian besar aplikasi kegemaran seperti Maybank2u, Lazada dan banyak lagi dari HUAWEI AppGallery di HUAWEI nova 7 SE sekarang.

Anda juga boleh mendapatkan video untuk dikongsi di platform media sosial anda.

https://facebook.com/groups/1449543988677424?view=permalink&id=197918831...

Selain itu, baru-baru ini HUAWEI turut mengumumkan ketersediaan medium pencarian , Find Apps yang dikuasakan oleh enjin Petal Search.

Alat carian baru ini menawarkan pengguna HUAWEI untuk membuka sejuta aplikasi dengan menyenaraikan aplikasi dari pelbagai sumber.

AppGallery HUAWEI digabungkan sepenuhnya ke dalam widget dan semua aplikasi yang sudah ada di AppGallery HUAWEI akan muncul di bahagian atas carian dalam alat baru.

Ratusan aplikasi baru terus ditambahkan ke AppGallery HUAWEI setiap minggu.

Ia kini sedia dimuat turun dari AppGallery dengan hanya mencari Petal Search Widget - Find Apps.

Bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut layari: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

Raikan dengan Karnival HUAWEI AppGallery

Salah satu perayaan terbesar, Karnival AppGallery HUAWEI kini kembali! Bermula sekarang hingga 30 Jun ini, hargai diri dengan memanfaatkan tawaran hebat dan anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah dengan nilai keseluruhan sehingga RM2 juta!

Terdapat di semua Kedai Pengalaman HUAWEI (HES), kumpulan hadiah yang luar biasa termasuk tiga Proton X70s dan 500 skuter elektrik.

Jadi, tunggu apa lagi? Rebut peluang ini sebelum Karnival AppGallery HUAWEI berakhir 30 Jun ini dan anda mungkin pulang dengan memandu Proton X70 baru!

Ganjaran 'HUAWEI Member Center'

Kegembiraan buat peminat HUAWEI! Dengan setiap pembelian HUAWEI nova 7 SE, pelanggan pastinya tersenyum lebar apabila dapat menikmati makanan enak bernilai lebih dari RM1000!*

Dengan rakan kongsi seperti AirAsia BIG, Baskin Robbin's, Domino's Pizza, Puma, Texas Chicken, Lazada, Free Fire dan banyak lagi, HUAWEI nova 7 SE adalah hadiah yang sentiasa memberi.

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Memilikinya tanpa masalah hari ini!

Merancang untuk membeli gajet HUAWEI yang baru tetapi bimbang mengenai kosnya? Jangan risau. Ini kerana HUAWEI hadir dengan program istimewa iaitu HUAWEI Together 2020 yang membolehkan anda memiliki HUAWEI nova 7 SE dan HUAWEI Freebuds 3i bermula dengan harga RM5.20 sehari, tertakluk pada terma dan syarat.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI nova 7 SE yang serba baharu, lawati HUAWEI Store atau HUAWEI Experience Stores (HES) yang terdekat hari ini.

Nantikan halaman Facebook HUAWEI untuk maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI nova 7 Series baharu di www.facebook.com/HUAWEIMobileMY.

*Tertakluk kepada terma dan syarat. Sementara stok masih ada.